Hej & Välkommen!

Mitt namn är Jessica Wallbing och är hemma hörande i Piteå/Framnäs. Hundar är mitt stora intresse så jag tänkte ni skulle få en liten inblick i mitt liv...

Just nu har jag en schäferhane som heter Kargalandets Börge. Jag är utbildad undersköterska men för tillfället är jag mammaledig.

Min familj har varit ena riktiga tattare så jag fick se världen ganska tidigt, från Afrika i söder till Jokkmokk i norr! I Jokkmokk gick jag grundskolan (3-9). Sen flyttade vi till Piteå som kom att bli hemma för mig. 1997 flyttade jag tillsammans med min mamma och lillebror till Hagfors/Värmland. Där var jag bosatt till och med Maj 2002, sen bestämde jag mig för att flytta hem. Det har jag inte ångrat en sekund.

Borta Bra Men Hemma Bäst!

Min lilla hjälte Ville upptar mesta tiden just nu, annars är mitt liv fyllt av Hund =) På fritiden håller jag på med hundar; tränar, tävlar, håller kurser och pratar hund!

Inom svenska brukshundklubben är jag utbildad B-instruktör, tävlingsledare och BII Domare. Jag tränar och tävlar för Piteå BK. Mina ambitioner inom träning och tävling ligger i sök och skydd och det är det vi tränar allra mest. Håller knappt några kurser nu då jag valt att lägga krut på Tävlingssektorn där jag för tillfället fungerar som Sammankallande. Trivs mycket bra på Piteå BK då de flesta grenar inom brukset tränas aktivt … bara välja och vraka =)


UPPDATERING 1/6-11

Förra året (2010) så satsa jag på Bevakningen. Mitt nya stora intresse inom hund =) Så kul och spännande … Startade Bevaknings DM med bra resultat. Vart förvånad själv att vi klara av det med hedern i behåll, detta är ju helt nytt för mig och Börge. Startade även Hkl spår med gk, hade för lite på specialen men körde lydnaden i alla fall och den var då bättre än året innan. Gick kurs för Mette Klavenäs på brukslägret och hon var så bra !! Rekommenderar henne starkt.

I år ska vi starta Bevaknings DM, Ekl sök, Hkl spår … även lite sugen på att starta skyddet igen men men vi får se vart det slutar =) Ska bli ett spännande år. Vi kickar igång nu med Brukslägret där vi ska gå söket i år sen tuffar vi vidare och gör Cert-prov för Tjh II *håll tummarna*


UPPDATERING 10/2-09

År 2008 skulle vi göra premiär i Ekl sök och sen skulle vi ta oss till Ekl skydd – dock blev det inte riktigt så på grund av olika orsaker. Körde 2 stycken Hkl skyddstävlingar MEN det sket sig på lydnaden, skyddet hade vi *grrr* ja ja bättre lycka 2009 !!

I år ska vi satsa på att komma oss upp i Ekl skydd, och så ska vi jobba för att kunna starta Ekl sök med. Kanske även att vi startar Hkl spår, den som lever får se *ler* skulle vara kul att vara uppe i Ekl i tre grenar …


Börge är min tredje schäfer och jag tror MYCKET på honom. Jag har köpt honom av AK & Staffan, Karga Landets kennel, i Böle. Det har varit helt underbart att ha kullen så nära mig när man längtar till tusen efter sin lilla guldklimp. Varit till Böle minst en gång per dag för att pussa på valparna från dag ett. Tack AK & Staffan för erat förtroende till mig som valpköpare och Tack för att Ni stått ut med mitt rännande hela sommaren.

Varför just Börge av alla fem valpar? Hade först tänkt en tik men då det bara blev två och FHTE skulle ha en tikvalp för parningen och det var fler än jag som ville ha tik så "övertalades" jag till en hane. Vilket jag ABSOLUT inte ångrar idag. Han är kanon för mig! Tror inte han blir en stor hane utan alldeles lagom i storlek, om man ser på hans föräldrar iallafall. Börge var mörkast i kullen av grabbarna och mittemellan i storleken, han var lite av en upptäckare, for på lite strövartåg och tog gärna med sig sina syskon, men ville de inte följa så gick han själv. Bra föremåls intresse vad jag kunde se, inte för "fjäskig" , bra kamp och inte feg eller ljudkänslig. Nu vet man ju inte först efteråt men det kändes som om detta var Börge från dag fem ungefär...då kan det bara vara rätt!

Mina planer med Börge är SM såklart :) fast vi börjar på lokal nivå. Målet är skyddet först och främst, och sen också sök och spår. Har även "lejt" en kompis att köra in honom på draget då jag själv är helt värdelös på att åka skidor ... Börges föräldrar är välmeriterade inom tjänst (F21 hund) och inom bl a drag, spår, sök och skydd . Så framtiden ser lysande ut iallafall, nu gäller det för mig att förvalta mitt arv jag fått. Än så länge en oslipad diamant :)