TJH2 TJH(FM) LP SKH2 SPH2 SÖK3 KARGALANDETS BÖRGE

Född: 050713

e: LP TJH2 SPH3 DRH3 SÖKH1 SKH1 Karga Landets Nizze

u: SKH3 DRH3 SPH1 Karga Landets Xryta

Börge är min tredje schäfer och jag tror MYCKET på honom. Jag har köpt honom av AK & Staffan Karga Landets kennel i Böle. Det har varit helt underbart att ha kullen så nära mig när man längtar till tusen efter sin lilla guldklimp. Varit till Böle minst en gång per dag för att pussa på valparna från dag ett. Tack AK & Staffan för erat förtroende till mig som valpköpare och Tack för att Ni stått ut med mitt rännande hela sommaren.

Varför just Börge av alla fem valpar? Hade först tänkt en tik men då det bara blev två och FHTE skulle ha en tikvalp för parningen och det var fler än jag som ville ha tik så "övertalades" jag till en hane. Vilket jag ABSOLUT inte ångrar idag. Han är kanon för mig! Tror inte han blir en stor hane utan alldeles lagom i storlek, om man ser på hans föräldrar iallafall. Börge var mörkast i kullen av grabbarna och mittemellan i storleken, han var lite av en upptäckare, for på lite strövartåg och tog gärna med sig sina syskon, men ville de ej följa så gick han själv. Bra föremåls intresse vad jag kunde se, inte för "fjäskig" , bra kamp och inte feg eller ljudkänslig. Nu vet man ju inte först efteråt men det kändes som om detta var Börge från dag fem ungefär...då kan det bara vara rätt!

Mina planer med Börge är SM såklart :) fast vi börjar på lokal nivå. Målet är skyddet först och främst, och sen också sök och spår. Har även "lejt" en kompis att köra in honom på draget då jag själv är helt värdelös på att åka skidor ... Börges föräldrar är välmeriterade inom tjänst (F21 hund) och inom drag, spår, sök och skydd bla. Så framtiden ser lysande ut iallafall, nu gäller det för mig att förvalta mitt arv jag fått. Än så länge en oslipad diamant :)

TJH2 LP Karga Landets Nizze

KORAD Dogservice Epache

LP TJH Dogservice Apache

Toppnäsets Bessi

KORAD Karga Landets Era

SBCH Erko Von Grenzhof

Karga Landets Leva

Karga Landets Xryta

KORAD LP2 SBCH TJH Kiragårdens Grimm

SBCH Silverpilens Hast

KORAD SBCH Dittegårdens Qvizzla

Karga Landets Dilla

Salta Killens Dax

Karga Landets Leva